More than sensors+automation
Traženje

Povijest

1948

Moritz Juchheim
Moritz Kurt Juchheim osniva u Fuldi firmu M. K. JUCHHEIM - bolje poznatu pod imenom JUMO (izvedeno iz imena osnivača firme) - i počinje sa proizvodnjom staklenih i stakleno-kontaktnih termometara. Rođen je 4. srpnja 1910 u Ilmenau/Thüringen, gdje je već njegov otac proizvodio termometre.
Od samog početka, njegova se filozofija temeljila na proizvodnji kvalitativno vrhunskih i preciznih instrumenata i pružanju najkvalitetnijeg servisa.

1950 - 1959

Postupno proširenje programa analognim termometrima i elektromehaničkim termostatima. Izgradnja nacionalne distribucijske mreže.

1960 - 1969

Proizvodnja električnih mjernih, regulacijskih i registrirnih uređaja, kao i temperaturnih osjetnika. Osnivanje podružnica u Njemačkoj i predstavništva u inozemstvu.

1965: Peter Juchheim, sin utemeljitelja firme, postaje jedan od direktora firme.

1970 - 1979

Stalna ekspanzija zbog novih daljnjih razvoja elektroničkih temperaturnih regulatora, registrirnih i programskih uređaja kao i mjernih pretvornika.

1980 - 1989

Uvođenje tankoslojne tehnologije za platinaste senzore.Širenje proizvodnje mjernih i regulacijskih uređaja za utvrđivanje kemijskih mjernih veličina.

1985

 bjuchheim_s
Nakon smrti njegovog najstarijeg brata  Petera Juchheima, Dipl.-Ing. Bernhard Juchheim preuzima vođenje poslova u M. K. JUCHHEIM GmbH & Co.
Rođen je 24. Prosinca 1949 kao najmlađi sin Moritz Kurt Juchheima .

1990

Dinamički porast razvojem Hightech-uređaja, sistema procesne regulacije, Smart-transmitera, Bus-tehnologije, najmodernijeg Software-a za vizualizaciju i mnogo više.

1996

 2. studenog 1996 umro je Moritz Kurt Juchheim u Fuldi. Do svoje smrti bio je aktivan u vođenju poslova.

2002

manufacturing_building_DE_FD_plant3
Otvaranje nove zgrade za distribuciju i proizvodnju proizvodne linije tehnike temperaturnih senzora sa ukupnom površinom od 4.680 m² u industrijskom području Eisweiher 3. kolovoza 2002.

2003

Ime robne marke JUMO internacionalno je postiglo vrlo visoko značenje za mjernu, regulacijsku i automatizacijsku tehniku. Slijedi odluka, ime firme u njemačkoj prilagoditi internacionalnom imenu firme. M. K. JUCHHEIM GmbH & Co postaje u lipnju JUMO GmbH & Co. KG .

mjuchheim_s
Dipl.-Kfm. Michael Juchheim postaje - pored svog oca Bernharda - samostalni poslovođa.

2005

Puštanje u rad novog logističkog centra sa skladištem gotove robe, sastavljanjem narudžbi i pakiranjem. Automatska skladišna tehnika, razvojni sistem upravljan barkodom, kao i nova otpremna rampa osiguravaju brzo i sigurno slanje.

Sigurnost osigurava povjerenje. Uređenje novog vrlo raspoloživog IT-centra za osiguranje svih DV-upravljanih procesnih tokova.

Na tržište uvodimo inovativne proizvode sa certificiranom funkcionalnom sigurnošću za smanjenje procesnog i korisničkog rizika.

2006

USA_building
Američka podružnica JUMO Process Control Inc. otvara novu zgradu u Canastota Business Parku. Novogradnjom napravljeno je više mjesta za samostalnu proizvodnju osjetnika u podružnici u USA.
CH_building
Kratko nakon toga JUMO investira i u Švicarskoj u novu zgradu u mjestu Stäfa i time ujedinjuje prodaju i proizvodnju na jednoj lokaciji.

2007

straßenschild
U čast osnivaču firme Moritz Kurt Juchheimu prilazna ulica firmi JUMO preimenovana je u ulicu Moritz-Juchheim-a.
Uvedena signalna tehnologija otvara za kupca potpuno nova područja upotrebe u obuhvaćanju mjernih vrijednosti. Bežičnim mjerenjem temperature moguća su rješenja u teško dostupnim područjima. Skupih specijalnih kabela se možemo odreći .

2008

jumo_spain
Početkom svibnja otvaraju se novi poslovni prostori španjolskog sestrinskog poduzeća JUMO Control S. A. u Madridu. Novogradnjom su građevne površine i strukture već kod planiranja optimalno prilagođene na zahtjeve JUMO Španjolske .

2010-2017

2011: JUMO dobiva AEO-certifikat "Carinska pojednostavljenja/sigurnost" (AEO F) i time se smatra osobito pouzdanim dobavljacem u medunarodnom robnom prometu.

Certifikat kao AEO F je najviša medunarodno priznata oznaka kvalitete koju carinsko tijelo može dodijeliti.

JUMO DKD-laboratorij (njemacka djelatnost za kalibraciju) dobiva certifikat novog njemackog akreditacijskog mjesta (DAkkS).

Konsoldirani promet koncerna po prvi puta iznosi više od 200 milijuna eura.

 

2012: Otvorenje novoizgradenog centra za ulaz robe i logistiku u Fuldi JUMO grupacija ima preko 2000 zaposlenika.

 

2013: JUMO uspješno dobiva certifikat kao službeno priznati poznati pošiljatelj zracnih pošiljaka.

U studenom JUMO postavlja skretnice za daljnji rast na lokaciji u Fuldi i kupuje zemljište velicine 100.000 kvadratnih metara. Ovdje ce u narednih nekoliko godina nastati potpuno nova tvornicu za proizvodnju senzora.

 

2014: JUMO se po prvi puta pojavljuje na popisu  "Najbolji njemacki poslodavci" magazina FOCUS.

Za višegodišnji natprosjecan rast i pragmaticni poslovni model JUMO je nagraden sa "prvak rasta 2014".

JUMO se dodjeljuje za 65. sudjelovanje u Hannoveru velesajmu.

Kod JUMO se otvara "Strucnjak za metalnu tehniku", kao novo dvogodišnje zanimanje s formalnom izbrazbom za ucenike osnovnih škola.

Prema studiji iz Munich Strategy Group (MSG) Jumo je jedno od 100 najuspješnijih njemackih srednjih poduzeca. MSG ispituje podatke o izvedbi i strategiju oko 3.300 srednjih tvrtki u kategoriji velicine promet 15-400 milijuna eura.


2015: U okviru dana poduzetnika u Hessenu JUMO je odlikovan kao „Hessen šampion 2015“ u kategoriji „vođa svjetskog tržišta“ temperaturnih osjetnika za brojila topline.

Na poznatoj „Velikoj nagradi srednjih poduzetnika“ JUMO dobiva priznanje kao finalist.

JUMO je već drugi puta uvršten na listu „najboljih poslodavaca njemačke“ magazina FOCUS.

Na ljestvici najuspješnijih njemačkih srednjih poduzetnika u Munich Strategy Group (MSG), JUMO se diže sa 60. na 21. mjesto i spada u skupinu najvećih uspona godine.

Za uspješno upravljanje zaštitom zdravlja na poslu , JUMO je odlikovan od tehničkog zdravstvenog osiguranja.

 

2016: Preuzimanje PGT Thermoprozesstechnik GmbH sa sjedištem u Troisdorf-u kao 25. podružnice tvrtke JUMO. Tvrtka je specijalizirana za proizvodnju inovativnih plastičnih temperaturnih osjetnika i dugogodišnji je sistemski partner tvrtke JUMO.

Gospodarski časopis FOCUS u suradnji sa institutom"Deutschlandtest" dodjeljuje titulu "top karijerna mogučnost". Za to se ispituju kultura vodstva, održivost i imidž 2000 tvrtki vodećih po zaposlenima. JUMO je u 2016.godini u sektoru "mjerna tehnika" dobio drugo mjesto.

Magazin"Wirtschaftswoche", u suradnji sa Munich Strategy Group (MSG), godišnje analizira inovacijsku snagu 3500 njemačkih srednjih tvrtki. U 2016.godini, JUMO je osvojio izvrsno 25.mjesto u ukupnom poretku.

HBM škola za poduzetništvo sveučilišta St.Gallen, 2016.godine prvi puta izdaje indeks globalnog tržišnog lidera za DACH-regiju. JUMO ovdje dobiva titulu "Svjetski prvak tržišni lider 2017" sa industrijskim temperaturnim osjetnicima za mjerače topline.

 

2017: 2017.godine JUMO dobiva titulu "German Brand Award". Ova nagrada dodjeljuje se uspješnim brendovima, dosljednom upravljanju brendom i održivom komunikacijom robne marke.

JUMO dobiva "Grossen Preis des Mittelstandes". Najznačajnija poslovna nagrada u Njemačkoj, dodjeljuje se od 1995.od zaklade Oskar Patzelt i potvrđuje "izvanredna dostignuća srednjih poduzeća".